Let’s connect

Hallo, mijn naam is Elke Sanders. Ik geef yogalessen en meditatieworkshops onder de naam Gewoon Zen. Ik koos die naam omdat yoga voor mijn eigenlijk iets heel eenvoudigs is. Gewoon tijd nemen voor jezelf, om even naar binnen te keren en stilte te creëren, om voor jezelf en je lichaam te zorgen. Daar hoef je geen monnik of acrobaat voor te zijn. En je hebt bijna niets nodig, behalve je tijd, aandacht en aanwezigheid. Dat merk je ook aan mijn lessen: no nonsens, gewoon jij en je lichaam, gewoon yoga.

 

Ik maakte kennis met yoga als student Sociologie in 2010. Het startte als een manier om fit te blijven, maar ik voelde al snel dat de positieve effecten veel verder gaan. Vooral wanneer ik full time begon te werken in de vluchtelingenopvang werd yoga mijn toevluchtsoord waar ik tot rust kon komen.

Mijn knipperlichtrelatie met yoga is dan langzaam beginnen groeien tot een manier van leven. Daarin volg ik het Achtvoudige Pad van Yoga (Patanjali) – ook bekend als Raja Yoga of de klassieke yoga. Deze filosofie heeft naast de lichaamshoudingen (asanas) ook aandacht voor enkele morele principes en idealen, de ademhaling (pranayama), onthechting, concentratie, meditatie en eenheid.

Dankzij het dagelijks oefenen van dit pad, ben ik erin geslaagd mijn leven te vereenvoudigen. Althans, zo voelt het toch: ik ben rustiger en ervaar meer ruimte in mijn hoofd en in mijn leven om te genieten van de mooie dingen. Het is die ervaring die ik graag wil delen met mijn leerlingen.


Let’s connect